Hoe een meubelontwerpkamer te creëren

Hoe een meubelontwerpkamer te creëren

De juiste meubelontwerpkamer kan een ruimte leefbaar, comfortabel en uitnodigend maken. Maar het is belangrijk om een paar algemene tips voor het inrichten van meubels te overwegen voordat je aan de slag gaat, zodat je het meeste uit je ruimte kunt halen.

Kies een kleurenschema

Begin met het vastpinnen van meubelstukken, verfkleuren en andere designelementen op een inspiratiebord. Kijk na een paar weken eens naar je collectie en merk op welke thema’s naar voren komen. Leunt je inspiratiebord meer naar zachte neutrale kleuren, of voel je je aangetrokken tot gedurfdere tinten? Begin vervolgens te kijken naar de stofpatronen en texturen die het meest voorkomen in uw selecties en pas deze toe op uw algehele ontwerp.

Teken een plattegrond

Veel professionele ontwerpers gebruiken tekensoftware om een nauwkeurige lay-out te maken, maar apps voor huisontwerp zijn nu beschikbaar voor de dagelijkse huiseigenaar. Ze kunnen u tijd, geld en het gedoe van een reis naar de winkel besparen, maar het is nog steeds verstandig om uw ideeën op papier te schetsen of een plan te markeren met schilderstape voordat u aankopen doet. U wilt ervoor zorgen dat u voldoende ruimte heeft voor meubels en deuropeningen, en vergeet niet om 36 inch vrije ruimte voor alle deuren te houden.

Selecteer de funderingsstukken

Als je eenmaal de algemene meubelindeling hebt bepaald, is het tijd om de specifieke banken, stoelen en tafels te kiezen die het ensemble van je kamer compleet maken. Het kiezen van het juiste statement-stuk, zoals een op maat gemaakte spiegel of een opvallend kunstwerk, is een kans om je kamer echt persoonlijk te maken. Moore raadt aan te zoeken naar « alles wat je aanspreekt – iets dat een statement maakt over wie je bent. » Dit kan een schilderij zijn of zelfs een ongebruikelijk object, zoals haar kleurrijke pachinko-flipperkast uit de jaren 70 die ze in een hoek van haar woonkamer heeft ingelijst en gemonteerd. Je kunt ook antiekmarkten en kringloopwinkels afstruinen voor unieke items, of online galerijen doorzoeken, zoals de collectie kunst aan de muur van Bassett Furniture, om opties te vinden die bij je stijl passen.

Schik je meubels

Nu je je meubels hebt vastgezet en je ruimtekaart hebt gemaakt, is het tijd om verschillende arrangementen uit te proberen om te zien wat het beste werkt voor jouw manier van leven. Als uw bank bijvoorbeeld naar de open haard is gericht, geeft u misschien de voorkeur aan een asymmetrische indeling in plaats van een symmetrische. Als je eenmaal een arrangement hebt gevonden dat goed voelt, is het tijd om de kamer af te maken door deze te versieren met accenten.

Kies een paar vloerkleden om warmte en visuele interesse toe te voegen en een mogelijkheid om aparte zitgedeeltes te definiëren. Laag in decoratieve kussens en spreien om extra textuur aan te brengen. Accessorize planken en tafels met designboeken, kaarsen, plantenbakken, decoratieve spiegels en vazen voor een finishing touch. Maak de kamer vervolgens uw eigen stijl met accessoires die u aanspreken, zoals reismemorabilia en betekenisvolle foto’s. Ontspan daarna en geniet van uw nieuwe designmeubelkamer!

Next Post

Meubelwinkels in NYC

mer Juin 14 , 2023
Als het gaat om het inrichten van een nieuw appartement, is online winkelen een vaste gewoonte geworden. Maar als je een idee wilt krijgen van de items die je koopt en een serviceniveau wilt ervaren dat niet online beschikbaar is, ga dan naar een van deze meubelwinkels in NYC. Van showrooms die je misschien herkent […]